Un nou studiu confirma siguranta vaccinarii

siguranta-vaccinariiUn nou studiu publicat de specialistii americani in revista de specialitate “Pediatrics ”arata ca vaccinarea este o procedura medicala sigura. Mai mult, specialistii le recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii, scaderea drastica a ratei vaccinarii determinand in ultimii ani epidemii de rujeola sau rubeola.

Exista dovezi sigure ca vaccinul ROR nu provoaca autism

Cea mai mare teama a parintilor in cazul vaccinul ROR este ca vaccinarea sa nu duca la declansarea autismului. Aceasta temere a aparut dupa ce in media au aparut informatii necertificate de specialisti conform carora in urma vaccinului ROR o serie de copii au fost diagnosticati cu autism mai tarziu.

Autorii studiului confirma inca o data faptul ca nu exista nici o legatura intre vaccinarea ROR si autism.

Vaccinul DTP nu cauzeaza leucemie infantila

Acelasi studiu precizeaza ca vaccinarea impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive nu este asociata cu leucemia infantila.

Specialistii atrag atentia ca nici vaccinarea impotriva gripei hemofile sau a hepatitei B nu trebuie asociata cu leucemia infantila.

In cazul vaccinurilor orale administrate bebelusilor impotriva gastroenteritelor cauzate de rotavirus, riscurile de reactii adverse este foarte mic, de 1-5 cazuri la 100.000 de doze.

In lipsa vaccinarii, copiii au un risc major daca se imbolnavesc de boala diareica prin infectia cu rotavirus. Anual, la nivel mondial, 500.000 de copii mor din cauza acestei afectiuni, iar peste doua milioane de copii bolnavi ajung la spital.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda introducerea vaccinarii anti-rotavirus in toate programele nationale de imunizare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.