Un fetita patru luni a murit de rujeola. Bebelusul a luat boala de la mama minora

O fetita de patru luni bolnava de rujeola a murit joi la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

Potrivit reprezentantilor DSP Dolj, fetita provenea din mediul rural si a contactat boala de la mama sa minora, care era nevaccinata.

„Fetita de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate inchisa, iar pe data de 10 mai a fost internata cu rujeola, diagnosticata clinic, boala pe care a contactat-o de la mama, care era nevaccinata. In cursul zilei de azi vom face o ancheta epidemiologica’, a declarat Stefan Popescu, purtatorului de cuvant al DSP Dolj, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, dr. Cristina Geormaneanu, a declarat ca fetita a decedat in urma unor complicatii respiratorii.

„Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeola confirmata, cu evolutie nefavorabila, a facut complicatii respiratorii si in cursul zilei de ieri a decedat. Se pare ca sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani”, a declarat dr. Geormaneanu, conform Agerpres.

Acesta este cel de-al saselea deces inregistrat in Dolj de la inceputul epidemiei de rujeola si al 27-lea la nivel national.
Potrivit medicilor, in ultima luna a scazut numarul cazurilor de rujeola in judet.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.