Un donator de sange din 3000 are virusul hepatitei E

manVirusul hepatitei E a fost identificat la 79 de donatori din 225.000, conform unui nou studiu realizat in Marea Britanie, publicat in revista medicala “The Lancet”. O persoana se poate imbolnavi cu hepatita E prin contactul cu animale infectate, prin consumul de alimente si apa infectate sau prin transfuzie sangvina.

Mama poate transmite fatului virusul hepatitei E

Autorii studiului au atras atentia ca virusul hepatitei E a fost identificat la 42% dintre pacientii care au primit transfuzii cu sange.
In Marea Britanie, exista aproximativ 100.000 de infectii cu virusul hepatitei E in fiecare an.

Hepatita E este o problema de sanatate publica la nivel european, avand in vedere ca si in Germania si Suedia sunt diagnosticate anual intre 80.000 si 100.000 de persoane.

La nivel mondial, anual, 20 de milioane de persoane sunt depistate cu virusul hepatitei E.

Studiul atrage atentia ca este nevoie de o depistare sistematica a donatorilor infectati cu virusul hepatitei E.

56.000 de decese cauzate de virusul hepatitei E in fiecare an

La nivel mondial, virusul hepatitei E cauzeaza peste 50.000 de decese anual.

Persoanele cu un risc major in infectarea cu virusul hepatitei E sunt femeile insarcinate, bolnavii imunodeficienti, bolnavii de cancer, persoanele supuse unui transplant.

In prezent, exista un vaccin impotriva hepatitei E omologat in China, care insa nu este disponibil in intreaga lume.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.