Un bebelus de opt luni, suspect de rujeola, a murit

BEBELUS-MUZICAUn copil de opt luni, suspect de rujeola, a murit la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

Micutul se afla de trei saptamani la Terapie Intensiva, cu bronhopneumonie si insuficienta respiratorie.

„A fost un copil de opt luni, suspect de rujeola, a avut eruptie, dar nu a fost confirmat serologic. Serologia a fost echivoca, adica nici da, nici nu. A stat trei saptamani la noi, in Terapie Intensiva, intubat, cu bronhopneumonie, cu insuficienta respiratorie. La necropsie se va preleva proba probabil din plamani. Copilul nu era vaccinat”, a declarat medicul Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, potrivit News.ro si Digi24.

Cauza oficiala a decesului urmeaza sa fie stabilita dupa efectuarea necropsiei.

De asemenea, potrivit surselor citate, in acest moment sunt aproximativ 35 de copii cu rujeola internati in Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

Anul trecut, in judetul Timis, doi copii au murit din cauza rujeolei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.