Tudose: Cand un parinte isi condamna copilul la moarte, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti

Premierul Mihai Tudose a afirmat ca i-a solicitat ministrului Sanatatii, Florian Bodog, o campanie „inchegata” si „continua” in privinta vaccinarii.

De asemenea, seful Executivului a precizat ca a cerut solutii pentru cazul parintilor care nu-si duc copiii la vaccinat.

„Este un subiect care se afla in discutie, am cerut solutii (…) Sunt solutii care tin de bun simt, dar la care trebuie tinut cont si de tot ce inseamna cadrul legal si o ancheta a celor in drept de la protectia copilului, asistenta sociala, dar repet, foarte bine fundamentat juridic”, a precizat premierul conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, unii parinti sunt decazuti din drepturi pentru „fapte mult mai putin grave” decat cea privind refuzul vaccinarii copiilor lor.

„Din punctul meu de vedere, personal, va spun ca acel parinte care refuza vaccinarea si pune in pericol, inconstient, viata copilului, decide el asupra copilului, daca copilul respectiv face sau nu poliomielita, face sau nu rujeola, moare sau nu, eu cred ca aici tot ce inseamna servicii sociale, protectia copilului – iertati-ma, alti parinti sunt decazuti din drepturi pentru fapte mult mai putin grave. Cand un parinte isi condamna practic copilul la moarte, iertati-ma, nu stiu in ce masura se mai poate vorbi despre drepturi parintesti”, a mai afirmat Tudose potrivit sursei mentionate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.