Trei focare de varicela in evolutie in judetul Olt

Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt a instituit trei focare de varicela in colectivitati din invatamantul scolar si prescolar din municipiul Slatina. Aici au fost inregistrate 42 de cazuri de varicela.

Conform Agerpres, focarele de varicela sunt in evolutie, cele mai multe cazuri – 31 – fiind inregistrate la Colegiul National ‘Ion Minulescu’.

Cazuri de varicela au aparut si la Colegiul National Vocational ‘Nicolae Titulescu’ (6 cazuri), precum si la Gradinita cu Program Normal ‘Spiru Vergulescu’ (5 cazuri).

Potrivit unei informari a DSP Olt, toti copiii bolnavi au fost izolati la domiciliu, cu forme usoare de boala.

De la inceputul anului 2019, in judetul Olt au fost instituite 10 focare de varicela, la scoli si gradinite din Slatina, comuna Rusanesti si orasul Bals, fiind raportate in total 167 cazuri de imbolnaviri.

Varicela este o boala extreme de contagioasa si care evolueaza in microfocare de colectivitate, dar poate fi prevenita prin vaccinare.

Mai multe detalii despre vaccinarea impotriva varicelei, AICI.

Etichete: varicela, focare de varicela, vaccinarea impotriva varicelei, prevenire varicela

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.