Tratamentele bolilor prevenibile prin vaccinare sunt extrem de costisitoare

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’, spune ca, in prezent, costurile pentru serul antirabic sunt foarte mari.

La finalul saptamanii trecute, la Bucuresti a avut loc Conferinta Nationala RoVaccin. In cadrul evenimentului, medicul de la Matei Bals a vorbit si despre cat de scumpe sunt tratamentele pentru bolile prevenibile prin vaccinare, dar si cat de costisitoare sunt unele seruri. 

„Nu se mai fabrica nicaieri ser antidifteric. Serul antitetanos pune si el mari probleme, in momentul de fata nu se mai face, se importa. Costurile pentru serul antirabic sunt in prezent uriase”, a declarat prof. dr. Sterinu Cercel in cadrul unei conferinte de presa.

 De altfel, el a facut referiri si la rabie, boala extrem de periculoasa.

„Cine face rabie nu scapa nici aici, nici in Marea Britanie, nici in Germania, nicaieri. Cand vorbim despre boli care sunt prevenibile prin vaccinare este o eroare sa nu facem acest lucru. Cu o seringa, un tampon de alcool si un plasture am rezolvat o problema care poate fi limitatoare de viata”, a mai declarat dr. Streinu Cercel in cadrul conferintei.

De asemenea, managerul Institutului ‘Matei Bals’ a subliniat si ca pretul tratamentului bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare este mare, iar in acest context a facut referire si la infectia cu a HPV care poate duce la cancerul de col uterin.

 „Sa ii multumim Celui de Sus ca a venit acum un vaccin cu noua valente si ca scade rata de producere a cancerului de col uterin cu peste 98%”, a mai afirmat Streinu Cercel.

Afla mai multe despre bolile prevenibile prin vaccinare AICI.

Intreaba online medicul despre vaccinare AICI.

Etichete: boli prevenibile prin vaccinare, tratament boli, rabie, ser antirabic, ser antitetanos, Dr Streinu Cercel, vaccin anti HPV

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.