Top 5 frici ale parintilor despre vaccinare explicate de specialisti

eveniment bebe sanatosCele mai mari frici ale parintilor legate de vaccinarea copiilor, multe dintre ele alimentate de informatiile nespecializate vehiculate in mediul online, sunt explicate de presedintele Comitetului de Boli Infectioase al Academiei Americane de Pediatrie, Michael T. Brady.

1.Cea mai mare teama a parintilor: efectele secundare ale vaccinurilor

Parintii care refuza vaccinarea copiilor se tem in primul rand de reactiile alergice. Presedintele Academiei Americane de Pediatrie, citat de thebump.com, le explica parintilor ca riscurile unor boli precum difterie, hepatita sau poliomielita sunt cu mult mai mari decat potentialele efecte secundare aparute in urma vaccinarii.

Acesta precizeaza ca, inainte de a aparea pe piata, vaccinurile sunt extrem de bine studiate, iar efectele lor sunt atent urmarite.

2.Copilul poate face autism dupa vaccinare

Si Michael T. Brady, alaturi de alti specialisti,  a explicat ca asocierea vaccinarii cu autismul a fost subiectulu unor studii importante si ca nu a fost demonstrata nicio legatura intre vaccinare si  declansarea autismului.

3.Un bebelus face prea multe vaccinuri

O alta temere a parintilor este daca un numar mare de vaccinuri nu ii va afecta sistemul imun unui copil foarte mic. Din aceasta cauza, multi parinti amana anumite vaccinuri doar pentru a fi siguri ca nu isi pun in pericol copilul.

Specialistii de la Academia Americana de Pediatrie explica faptul ca eficacitatea vaccinurilor depinde de respectarea calendarului vaccinarii si ca parintii care refuza sa faca un vaccin recomandat intr-un anumit moment scad considerabil gradul de eficacitate al vaccinului.

4.Nu stiu ce contine un vaccin

O alta frica majora a parintilor este continutul vaccinurilor. Si in acest caz, reprezentantul Comitetului de Boli Infectioase a precizat inca o data ca vaccinurile sunt foarte bine testate inainte de a fi aprobate pentru administrare.

5.Nu vad rostul vaccinarii pentru boli la care copilul nu va fi expus

Multi parinti considera ca boli precum poliomielita, difteria nu sunt un pericol pentru copilul lor in tara in care traieste, prin urmare vaccinarea impotriva acestor boli nu este necesara.

Specialistii avertizeaza insa ca miscarea populatiei a luat amploare in ultimii ani, prin urmare si riscul infectarii cu anumiti virsusi acum este mai mare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.