Tarile dezvoltate afectate de focare de rujeola si rubeola in lipsa vaccinarii

In perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012, in Europa, au fost raportate 8795 de cazuri de rujeola, in timp ce in intervalul ianuarie-octombrie 2012 numarul cazurilor a atins cifra de  7016, conform raportului publicat in decembrie 2012 de European Centre for Disease Prevention and Control. Romania s-a situat intre tarile in care au fost inregistrate 94% dintre cazurile de rujeola raportate, alaturi de tari precum Franta, Italia, Spania si Marea Britanie.

Astfel, in 2012 in Romania au fost inregistate doar in luna ianuarie 729 cazuri de rujeola, in martie 647, in mai 620, cu un total de 4154.
50% dintre cazurile raportate au fost inregistrate la copii nevaccinati sub 1 an, urmati de copii intre 1 si 4 ani.

Rubeola – 99% dintre cazuri raportate in Europa, inregistrate in Romania si Polonia

Statisticile care au vizat numarul de cazuri de rubeola in perioada ianuarie-octombrie 2012 sunt si mai ingrijoratoare, avand in vedere ca numarul bolnavilor a atins cifra de 26.014, iar in intervalul noiembrie 2011-octombrie 2012, numarul cazurilor raportate a fost de 29.927.

Si in acest caz, Romania s-a situat intre tarile in care s-au inregistrat 99% din cazurile raportate in Europa, alaturi de Polonia. Astfel, in 2012 in Romania, au fost inregistrate doar in luna martie 7870 de cazuri de rubeola, in februarie 6965 si in aprilie 1874. In total in 2012, 24.272 de persoane au fost afectate de rubeola.

Rata nevaccinarii a fost mare la toate grupele de varsta

Chiar si in cazul grupurilor vizate de programele de vaccinare, respectiv copiii intre 1 si 4 ani, rata vaccinarii a fost foarte scazuta.

Numarul mare de cazuri de rujeola si rubeola este ingrijorator chiar si in tarile unde vaccinul impotriva rujeolei, orerionului si rubeolei (ROR) este disponibil.

Statisticile publicate de Council Foreign Relationa (CFR) atrag atentia ca numarul mare de cazuri de rujeola sau rubeola a fost inregistrat nu doar in regiuni precum Africa, unde epidemiile de rubeola sau holera sunt si acum problematice, sau in India, Pakistan si Indonesia.

Tari dezvoltate precum Marea Britanie sau Statele Unite s-au confruntat cu un numar ridicat de cazuri de rujeola, chiar daca vaccinul care poate preveni boala este disponibil.

Statele Unite s-au confruntat in 2012 si cu un numar extrem de mare de cazuri de tuse convulsiva, fiind inregistrate in 2012 doar in Arizona 12.000 de cazuri, California 4100, Minnesota 4433.

Cu toate acestea, tot mai multi parinti pun sub semnul intrebarii eficacitatea preventiei prin vaccinare, desi statisticile arata ca atunci cand rata vaccinarii scade, riscul unor focare de infectii este foarte mare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.