Tanara de 20 de ani decedata dupa ce s-a imbolnavit de rujeola

O tanara de 20 de ani din Iasi a decedat din cauza rujeolei. Acesta este cel de-al 62-lea deces cauzat de rujeola de la inceputul epidemiei si pana in prezent.

Potrivit datelor oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, tanara de 20 de ani decedata era nevaccinata antirujeolic.

Conform sursei citate, in perioada 25 februarie – 1 martie au fost raportate inca 66 de cazuri nou confirmate de rujeola in 9 judete si in municipiul Bucuresti.

Pana la data de 1 martie 2019, numarul de cazuri de rujeola inregistrate in toata tara este de 15.981.

Informatii despre rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.