Sugar de trei luni decedat din cauza rujeolei


Primul caz de deces din cauza rujeolei a fost inregistrat in judetul Braila la un sugar de trei luni, potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii Directiei pentru Sanatate Publica (DSP).

Sugarul fusese internat in urma cu trei saptamani in sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila, cu bronhopneumonie, boala generata de rujeola, boala pe care a contactat-o de la mama lui.

„Copilul de trei luni nu era eligibil pentru vaccinare, serologic negativ, dar in contact cu mama lui, care a fost bolnava de rujeola, boala confirmata prin analizele de sange, a facut bronhopneumonie, o complicatie de la rujeola. Vorbim de un caz atipic, la un copil care nu era eligibil pentru vaccinare”, a declarat Gabriel Ciochina, directorul DSP Braila, potrivit Agerpres.

Informatii despre rujeola si vaccinarea impotriva rujeolei, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.