Suceava: 12% din numarul parintilor cu copiii inscrisi la medicii de familie au semnat ca refuza vaccinarea

In judetul Suceava, 12% din numarul total al parintilor care au copiii inscrisi la medicii de familie au semnat ca refuza vaccinarea impotriva rujeolei, iar 30% „au refuzat mascat” imunizarea.

Potrivit , directorul DSP Suceava, dr. Catalina Zorescu, in iulie s-a raportat vaccinarea a 2.006 copii, cifra apreciata ca multumitoare si in „crestere remarcabila” fata de luna precedenta, dar se inregistreaza inca foarte multi copii restantieri.

Directorul DSP Suceava a subliniat ca numarul cel mai mare de restantieri se inregistreaza la grupa de varsta 5-9 ani, constatandu-se ca sunt parinti care au refuzat „consecvent” vaccinarea.

„Mai exista o categorie mare de copii care sunt plecati in strainatate, dar si cei care, desi sunt anuntati, nu se prezinta la vaccinare, fapt pe care noi il consideram tot un refuz mascat al vaccinarii. Adica, parintele nici nu-si asuma prin semnatura refuzul vaccinarii, dar nici nu se prezinta la medicul de familie pentru a vaccina copiii”, a spus Catalina Zorescu, conform Agerpres,precizand ca pentru aproximativ o treime dintre copiii inscrisi la medicii de familie exista un „refuz mascat” al parintilor de a-si imuniza antirujeolic copiii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.