Studiu: Vaccinarea femeilor gravide poate oferi protectie copiilor impotriva SARS-CoV-2

Femeile insarcinate vaccinate impotriva Covid-19 ar putea transmite protectia copiilor lor, arata un nou studiu preliminar realizat in Israel, potrivit Reuters.

Potrivit cercetarii efectuate in luna februarie, au fost detectati anticorpi la toate cele 20 de femei carora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech in al treilea trimestru de sarcina si la nou-nascuti, prin transfer placentar, scrie si Agerpres.

”Constatarile noastre subliniaza faptul ca vaccinarea femeilor gravide poate oferi protectie materna si neonatala impotriva infectiei cu SARS-CoV-2″, se arata in studiul preliminar.

Totusi, autorii au facut mentiuni asupra dimensiunii reduse a studiului si au precizat ca sunt necesare cercetari suplimentare pentru a se evalua efectul vaccinarii in diferite stadii ale sarcinii, dar si siguranta si eficacitatea diferitelor vaccinuri disponibile in prezent.

Coautoare a studiului, Dana Wolf, a fost citata de Jerusalem Post afirmand ca grupul va incepe sa analizeze perioada de timp in care anticorpii declansati de vaccinari sunt prezenti la copii.

Pfizer Inc si BioNTech SE au anuntat luna trecuta cu au initiat un studiu international efectuat pe un numar de 4.000 de voluntari pentru a se evalua siguranta si eficacitatea vaccinului COVID-19 la femeile insarcinate sanatoase, mai scriu sursele citate.

Studiul clinic va evalua, de asemenea, daca femeile gravide vaccinate transfera anticorpi cu rol de protectie copiilor lor.

Etichete: vaccinare gravide, vaccinarea in sarcina, vaccinare anti-covid femei insarcinate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.