Studiu: Vaccin impotriva dependentei de heroina

Un vaccin care ar putea fi utilizat pentru a trata dependenta de heroina ar putea fi lansat in curand, dupa ce a fost testat cu succes pe primate, scrie iflscience.com.

Vaccinul, care a fost dezvoltat la Institutul de Cercetare Scripps (TSRI) blocheaza starea euforica pe care ti-o ofera consumul de heroina si s-a dovedit a fi eficace timp de opt luni dupa administrare, relateaza si Hotnews.ro

Acesta este primul vaccin impotriva unui drog care trece prin aceasta etapa de testare, iar cercetatorii spera ca vor trece, cat de curand, la teste clinice.

Potrivit surselor mentionate, vaccinul functioneaza prin invatarea sistemului imunitar de a produce anticorpi impotriva heroinei si a produselor psihoactive din cadrul acesteia, care genereaza starea euforica a consumatorilor. Acest lucru se realizeaza prin expunerea sistemului imunitar la o parte din structura moleculei de heroina.

Astfel, atunci cand heroina este introdusa in organism, anticorpii nou-creati vor neutraliza aceste molecule, iar utilizatorii drogului nu vor mai simti niciun pic de euforie, intrucat moleculele de heroina sunt blocate inainte de a ajunge la creier.

Cercetatorii spera ca pe viitor acest vaccin sa fie utilizat pentru tratarea dependentilor de heroina, reprezentand un ajutor de nadejde in prevenirea recidivelor la dependenti

Studiul este publicat in Journal of the American Chemical Society.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.