Studiu: Boala Alzheimer poate fi prevenita printr-un stil de viata echilibrat

FAMILIE-TANARA-ALZHEIMER-STIL-DE-VIATA-SANATOSOamenii de stiinta de peste ocean au concluzionat in urma unui studiu ca maladia Alzheimer poate fi prevenita printr-un stil de viata corect si sanatos.

Obezitatea, nivelul scazut de educatie, diabetul de tip 2, ingustarea arterei carotide in zona gatului, depresia, tensiunea arteriala ridicata, un nivel ridicat al unui anumit aminoacid si fragilitatea organismului, sunt factori  care au fost pusi in legatura cu mai bine de jumatate din cazurile de Alzhemier la nivel mondial.

Pe parcursul studiului, cercetatorii au obervat in special la populatiile asiatice conexiuni mai clare cu fumatul si diabetul.

Cu toate acestea, autorii cercetarii mentioneaza toate datele obtinute au indicat existenta unei corelatii intre acesti factori si nu a unei relatii de cauzalitate privind boala Alzheimer.

„Totusi, datele din acest studiu au aratat ca indivizii ar putea beneficia de pe urma corelarii factorilor de risc cu potential modificabil”, a spus autorul principal al studiului dr. Jin-Yu Tai, specialist in neurologie si senior editor la „Journal of Alzheimer’s Disease”, citat de nydailynews.com.

Oamenii de stiinta care au participat la aceasta cercetare au analizat datele cuprinse in 323 de alte studii efectuate pe aceasta tema intre anii 1968 si 2014.

Concluziile lor au fost publicate in „Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry”.

Citeste si Un simplu test oftalmologic ar putea diagnostica boala Alzheimer

Citeste si Masuri pentru a imbunatati viata unui bolnav de Alzheimer

Citeste si Femeile geloase si nervoase risca dementa si boala Alzheimer

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.