Un simplu test oftalmologic ar putea diagnostica boala Alzheimer

ochi-conjunctivitaDiagnosticarea din timp a maladiei Alzheimer s-ar putea face mai simplu in viitor, doar pe baza unui test oftalmologic computerizat.

Daily Mail vorbeste despre un studiu al oamenilor de stiinta britanici care au reusit sa initieze un program computerizat numit Vampire, care poate sa analizeze imagini de inalta definitie si astfel sa sesizeze modificari ale structurii vaselor de sange din ochi, care pot indica instalarea bolii

Cercetarile din trecut au aratat ca observand in timp eventualele modificari ale vaselor sangvine ale ochiului, se poate sesiza instalarea maladiei Alzheimer inca din primele faze ale bolii.

Pentru perfectionarea acestei metode de diagnostic, studiul initiat de oamenii de stiinta a primit o finantare de circa 1, 4 milioane de euro si se estimeaza ca va dura circa 3 ani.

In acest timp se vor face cercetari pentru confirmarea unei legaturi  clare intre modificarile de structura ale sistemului circulator ocular si riscul de a suferi de Alzheimer sau boli cardiovasculare.

„Atunci cand apar schimbari in organism,se pot observa modificari ale vaselor care iriga retina, de exemplu, in ce priveste grosimea, unele se subtiaza, altele se ingroasa, in ce priveste sinuozitatea, dar si in ce priveste unghiul format de doua vase care se creeaza cand unul mai mare se imparte in doua”, a afirmat unul din cercetatorii care iau parte la acest studiu.

Dezvoltarea acestei metode inseamna un pas important in implementarea unei metode de diagnostic simpla, neinvaziva si mai putin predispusa la erori.

Va reamintim ca:

Boala Alzheimer:
Alzheimer este o afectiune progresiva, o boala degenerativa care distruge treptat memoria si alte functii mentale importante. Din pacate este o boala ireversibila.
Simptome boala alzheimer: pierderea energiei si a entuziasmului, pierderea memoriei pe termen scurt, apoi si pe cea pe termen lung, dificultati de vorbire, probleme de concentrare, depresie, probleme de orietare.
Cauze boala Alzheimer:
Nu se cunosc inca cu exactitate cauzele bolii. Dar specialistii cred ca degenerarea care are loc la nivelul creierului incepe cu ani inainte ca problemele de pierdere a memoriei si afectarea comportamentului sa se manifeste.Ulterior, are loc moartea neuronilor.

Etichete: simptome boala alzheimer, boala alzheimer, cauze boala alzheimer

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.