Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020 aduce schimbari si pentru pacienti

Cele mai frecvente tipuri de cancer la copiiStrategia Nationala de Sanatate 2014-2020, aprobata de Guvern in cursul luni noiembrie, aduce schimbari in aproape tot sistemul, atat pentru medici, cat si pentru pacienti.
Obiective asumate de autoritati, care vizeaza regandirea segmentului de asistenta primara:

Pana in 2020, romanii vor beneficia de servicii de sanatate 24 de ore din 24, in afara spitalului, scrie in Strategia Nationala de Sanatate.

–   Recalibrarea pachetului de servicii de asistenta medicala primara, prin cresterea ponderii si eficacitatii serviciilor (bazate pe dovezi) de preventie primara, secundara si tertiara, diagnostic precoce si tratament, monitorizarea pacientului cronic (HTA, diabet) in comunitate;

–   Introducerea mecanismelor de plata bazata pe criterii de performanta in medicina de familie;

–   Introducerea auditului clinic in asistenta medicala primara si imbunatatirea mecanismelor de monitorizare si control a activitatii de medicina de familie;

Autoritatile mai ca au obiectiv masuri sustenabile de atragere si retinere a medicilor din asistenta primara in special in mediul rural, cu participarea financiara a autoritatilor locale;

Cresterea capacitatilor in accesarea fondurilor nerambursabile/europene pentru dezvoltarea si dotarea cabinetelor cu echipament si tehnologii medicale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.