Stocuri mici de vaccinuri antirujeolic si antihepatitic. Vaccinul antihepatitic B se va distribui DSP-urilor in aceasta saptamana


Stocurile de vaccinuri antirujeolic si antihepatitic sunt mici si chiar insuficiente la nivelul tarii, a declarat marti ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. Ea a mai afirmat ca din aceasta saptamana vaccinul antihepatitic va fi distribuit catre Directiile de Sanatate Publica.

„Vaccinul antirujeolic si antihepatitic in acest moment nu as putea sa spun ca lipsesc. Stocurile sunt mici si insuficiente la nivelul tarii. La antihepatitic, in 24 mai s-au terminat procedurile de testare a acestuia pe teritoriul Romaniei, astfel incat in aceasta saptamana va incepe distributia la Directiile de Sanatate Publica. Existau joi 5.000 de doze la nivelul intregii tari. La ROR avem un stoc ceva mai mare, n-as putea sa va dau o cifra exacta, undeva la 7.000 – 8.000 de doze. ROR in aceasta saptamana va fi distribuit, pentru ca la ROR am avut contestatii care s-au incheiat si in sfarsit in aceasta saptamana putem distribui. E adevarat, am fost la limita minima a stocurilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Sprina Pintea, potrivit Agerpres.

Intr-un comunicat al ministerului Sanatatii se precizeaza ca incepand cu aceasta saptamana, se va face distribuirea in tara a 198.000 de doze de vaccin antihepatitic B.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.