Stiati ca in cazul vaccinarii

vaccinracealaMulti parinti refuza vaccinul in situatiile in care copilul lor are o mica raceala, febra sau diaree. De asemenea, in cazul unui copil care suferă de o boală cronica sau este hipotrofic, parintii refuza vaccinarea.  Trebuie să stiti ca vaccinul se poate administra in siguranta copiilor cu mici probleme de sanatate si, cu atat mai mult, copiilor care sufera de o boala cronica sau sunt malnutriti, ei avand un risc crescut de a contacta boala si de a face complicatii.

Stiati ca:

Medicul trebuie sa obtina acordul pacientului (sau al parintilor in cazul copiilor de sub 16 ani) privind vaccinarea

Medicul va furniza informatii despre:

  • avantajele vaccinarii
  • boala infectioasa prevenibila prin vaccinare si riscurile ne-vaccinarii
  • vaccinul administrat (compozitie, doze)
  • posibile reactii adverse
  • data urmatoarei vaccinari

De asemenea, medicul va facilita intrebari urmate de raspunsuri pentru a se asigura de intelegerea corecta a informatiilor si va inmana pacientului un document cu informatiile despre vaccin.

In 2010 din cauza nevaccinarii in Europa

Au aparut focare de poliomelita si rujeola din cauza migratiei transfrontaliere si a accesului limitat la serviciile de vaccinare a unor categorii de populatie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.