Start la doza 4 de vaccin anti-Covid | Care sunt persoanele eligibile

Incepand de luni, 16 mai, cei care doresc sa isi faca doza 4 de vaccin impotriva Covid-19 se pot adresa centrelor de vaccinare si medicilor de familie.

“Nu trebuie sa fie neaparat medicul dumneavoastra de familie sau un anumit centru de vaccinare. Iar pentru cei care se tem ca procesul va fi unul dificil din cauza inchiderii unora dintre centre, e bine de stiut ca in acest moment sunt peste 100 de centre deschise la nivelul intregii tari. In plus, va puteti administra doza 4 in oricare dintre cele 3000 de centre din cabinetele medicilor de familie.”, a anunta secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu.

Potrivit Ministerului Sanatatii, pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate impotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni dupa efectuarea dozei a treia si se recomanda in special persoanelor cu varsta de peste 60 de ani.

Etichete: doza 4 vaccin anti-covid, a patra doza de vaccin anti-covid, vaccinare anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.