Sportul si mancarea gatita acasa pot preveni bolile grave

Decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Gazi din Ankara (Turcia), dr. Mehmet Gunay, a declarat, intr-o conferinta in domeniul nutritiei, dieteticii si sportului de la Targu Mures, ca sportul si mancarea gatita acasa, in locul celei de la fast food, pot preveni bolile grave, cum sunt anumite tipuri de cancer, diabetul sau cele cardiovasculare.

„Este natura noastra sa fim activi, nu sedentari. Modernismul a eliminat nevoia de a fi activ, dar nu a putut schimba nevoile pe care corpul nostru le are. Prin sport pot fi reduse si prevenite decesele din infarct miocardic, accident vascular cerebral si din unele tipuri de cancer (…) Solutia pentru prevenirea bolilor este sportul, mancarea gatita acasa si sucurile preparate acasa, in locul mancarii de tip fast food si a sucurilor”, a aratat Mehmet Gunay, potrivit Agerpres.

El a spus ca sportul ajuta in prevenirea unor tipuri de cancer, dar si in prevenirea altor boli cum sunt cele ale circulatiei sangelui, diabetul, depresiile etc.

Potrivit profesorului Gunay, intre beneficiile sportului se regasesc reducerea problemelor de sanatate, inducerea unei stari de bine, a unui somn de calitate, controlul greutatii si stimularea secretiei de endorfine. Dr. Gunay crede ca pentru a avea natiuni sanatoase este necesara o schimbare de mentalitate, in sensul adoptarii unei alimentatii sanatoase si deschiderea disponibilitatii de a face sport, mai precizeaza sursa mentionata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!