30 de decese din cauza gripei. Specialistii recomanda in continuare vaccinarea

vaccinare-ac-seringa1Oamenii se pot vaccina antigripal si acum, pentru ca variatiile de temperatura au dus la inmultirea cazurilor de gripa.

„Sezonul gripal se poate prelungi din cauza oscilatiilor de temperatura si pe fondul cresterii numarului de imbolnaviri in colectivitati. De aceea, noi recomandam celor care nu s-au vaccinat sa se imunizeze”, a declarat Adrian Streinu-Cercel,managerul Institutului „Matei Bals”, conform Mediafax.
Specialistul mai afirma ca formele severe de boala din acest sezon au fost cauzate de virusul pandemic AH1 si de virusul B, continute in vaccinul distribuit de Ministerul Sanatatii.

In acest context, cei care vor sa fie protejati, se pot vaccina chiar si acum, ba chiar este recomandat.
La finalul saptamanii trecute, Centrului National pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ca alte sapte persoane cu infectii respiratori severe au decedat in intervalul 2 – 8 martie.
Numarul celor care si-au pierdut viata in acest sezon din cauza gripei a ajuns la 30.

Mediafax relateaza ca dintre cele 30 de decese confirmate cu gripa din acest sezon, la 19 s-a confirmat virusul pandemic A(H1), la cinci A(H3) si la sase B.

Dr. Adrian Streinu-Cercel, a mai precizat intr-o declaratie publica la inceputul lunii martie ca numarul mare de imbolnaviri de gripa din acest sezon s-a datorat refuzului tot mai extins al populatiei de a se vaccina, si nu unor forme mai agresive ale bolii.

O doza de vaccin antigripal costa in farmacii aproximativ 30 de lei.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.