Sondaj: 81.1% dintre cei chestionati sunt de parere ca vaccinarea copiilor este necesara

INSCOP Research a realizat, la comanda Societatii Nationale de Medicina Familiei, in colaborare cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (Universitatea din Bucuresti) si Societatea Romana de Microbiologie, un sondaj  ce concluzioneaza ca aproximativ doua treimi dintre respondenti sunt de parere ca parintii trebuie sa discute cu medicul de familie sau cu medicul pediatru despre ingrijorarile legate de vaccinarea copiilor lor.

Astfel, 62,7% sunt de acord cu ideea vaccinarii obligatorii in cazul copiilor, iar 81.1% dintre cei chestionati sunt de parere ca vaccinarea copiilor este necesara si putin peste jumatate dintre romani sunt de parere ca beneficiile vaccinarii sunt mai mari decat riscurile, se arata intr-un comunicat de presa.

Referitor la vaccinarea antigripala, aproximativ 80% dintre cei chestionati nu s-au vaccinat anul trecut sau anul acesta impotriva gripei sezoniere.

Conform comunicatului citat, rugati sa-si exprime acordul cu privire la o serie de afirmatii despre informarea pe tema vaccinurilor, putin peste doua treimi (67.2%) dintre respondenti sunt de parere ca parintii trebuie sa discute cu medicul de familie sau cu medicul pediatru despre ingrijorarile legate de vaccinarea copiilor lor. 63.6% apreciaza ca este rolul parintului sa se informeze despre siguranta vaccinarii pentru copii. Locuitorii din Banat, Crisana, Maramures reprezinta categoria de respondenti care considera in cea mai ridicata proportie ca parintii trebuie sa discute cu medicul de familie sau cel cu medicul pediatru despre ingrijorarile legate de vaccinarea copiilor.

Doar 39.7% isi exprima acordul fata de afirmatia ”Am incredere in informatiile pe care le primesc despre vaccinuri”. 46.4% sunt nici in acord, nici in dezacord cu afirmatia, un bazin de populatie sceptica imens care confirma nevoia unor campanii de informare si educare pe acest subiect. 9.3% sunt in dezacord, adica nu au incredere in informatiile primite pe aceasta tema. Femeile si locuitorii din Banat, Crisana, Maramures sunt mai increzatorii in informatiile primite despre vaccinare decat celelalte categorii.

Potrivit sondajului INSCOP, in privinta eficientei vaccinurilor in fata bolilor, peste jumatate dintre respondenti (54.1%) sunt de acord cu afirmatia ”Bolile care pot fi prevenite prin vaccinare sunt grave si pun in pericol viata”, 32.2% sunt nici in acord, nici in dezacord, in timp ce 7.4% sunt in dezacord.

Intreaba medicul online despre vaccinare AICI

Etichete: pareri vaccinare, vaccinuri, snmf

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.