SNMF: “Vaccinarea Salveaza Vieti!”

copii-varsta-tataluiVaccinurile sunt adevarate scuturi de aparare, ce protejeaza oamenii de orice varsta, de la copii la varstnici, impotriva unor boli care le ameninta vietile, crescand speranta de viata mai mult decat orice alta interventie. Aceasta este premisa “Saptamanii Internationale a Vaccinarii”, organizata de Societatea Nationala de Medicina a Familiei (SNMF), in parteneriat cu “Oameni si Companii”, in perioada 24-30 aprilie.

“Prevenim, Protejam, Vaccinam!”

Specialistii romani au preluat initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care marcheaza, la fiecare sfarsit de aprilie, aceasta campanie, ce le ofera oportunitatea tuturor partenerilor implicati sa accentueze mesajul: “Fii sănătos! Fii responsabil! Vaccinează-te! ”.

“Mesajul medicilor de familie catre pacientii lor este foarte important, recomandand cu fermitate prevenirea bolilor prin vaccinare”, explica vicepresedintele SNMF, dr. Sandra Alexiu, unul dintre coordonatorii campaniei de constientizare a importantei vaccinarii.

Avertismentele transmise populatiei de medicii romani sunt chiar grave, avand in vedere statisticile alarmante: peste 1,4 milioane de copii mor anual din cauza unor boli prevenibile prin vaccinare.

Printre acestea se numara rujeola, rubeola, difteria, tusea convulsiva, febra galbena, poliomielita, hepatita B, pneumonia, meningita, diareea. Potrivit reprezentantilor SNMF, copiii vaccinati sunt protejati de aceste boli grave, ce le pot fi fatale.

Tetanosul, gripa, meningita, cancerul de col uterin, cancerul hepatic sunt alte exemple de boli ce duc, in lipsa vaccinarii, la 2-3 milioane de decese anual, potrivit datelor statistice. Aceasta in conditiile in care vaccinarea este una dintre cele mai ieftine si de succes interventii pentru sanatate, ale carei beneficii se extind de la sugar si adolescent, pana la adult si varstnic.

In Romania, medicului de familie ii revine sarcina vaccinarii si a raportarii ulterioare catre Ministerul Sanatatii, pentru a asigura o imagine corecta si completa a acestui fenomen, a carui importanta poate fi minimalizata, in lipsa unei informari corecte.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.