SNMF: Vaccinarea reprezinta o masura profilactica sigura si eficienta cu rezultate incontestabile


Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) considera ca s-a depasit limita responsabilitatii civice din partea unor organizatii sau persoane, prin promovarea unor mesaje anti-vaccin si anti-vaccinare.

„SNMF atrage atentia asupra faptului ca in ultimele zile au fost distribuite in Romania materiale care contin mesaje anti-vaccinare asociate fraudulos cu siglele Ministerului Sanatatii, Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF. In plus, sunt folosite, tot in mod fraudulos, imaginea unui medic de familie membru al societatii noastre, precum si cea a unui copil. SNMF considera ca s-a depasit de mult limita responsabilitatii civice din partea unor organizatii sau persoane prin promovarea unor mesaje anti-vaccin si anti-vaccinare. De data aceasta constatam incalcarea legislatiei in vigoare prin folosirea frauduloasa a insemnelor unor institutii, a unor imagini reprezentative pentru medicii de familie si prin falsificarea unor mesaje. Medicii de familie sunt profesionistii din sanatate care sunt expusi frecvent acestui tip de manipulare”, transmit reprezentantii SNMF intr-un comunicat de presa remis joi.

SNMF mai atentioneaza asupra faptului ca o astfel de atitudine iresponsabila poate avea efecte dramatice, mergand pana la pierderea de vieti, drept pentru care solicita organelor in drept “sa ia atitudine si sa sanctioneze gestul de comunicare falsa si frauduloasa’,

De asemenea, reprezentantii medicilor de familie mai reamintesc ca vaccinarea reprezinta o masura profilactica sigura si eficienta cu rezultate incontestabile de-a lungul timpului (de peste 200 de ani) in prevenirea unor boli grave, a complicatiilor acestora sau a deceselor.

De altfel, si Ministerul sanatatii a luat pozitia impotriva pliantelor false, precizand ca “vaccinurile utilizate in Romania sunt sigure si eficace, fiind verificate dupa cele mai inalte standarde de calitate existente in lume”.

‘Ministerul Sanatatii se delimiteaza ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficienta si riscurile vaccinarii, aparuta in spatiul public, pe retelele de socializare sau prin materiale tiparite, distribuite in zone aglomerate sau in cutiile postale’, scrie intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei mentionate anterior, ‘autorii campaniei initiate impotriva vaccinarii utilizeaza fara aprobarea Ministerului Sanatatii sau al partenerilor sai identitatea vizuala a campaniei precum insemnele oficiale ale institutiilor partenere, iar materialele contin informatii false care pot induce in eroare parintii si pot pune in pericol sanatatea populatiei’.

De altfel, Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva celor care au promovat si distribuit informatii potrivit carora vaccinurile ar fi ineficiente si riscante.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.