Se da start unui studiu clinic pentru un vaccin impotriva virusului Zika

VACCIN-ZIKA-STUDIU-CLINICOamenii de stiinta de la Universitatea Laval din Quebec au anuntat ca vor demara in cateva zile testarea pe oameni a unui vaccin impotriva virusului Zika.
Aceasta este o premiera in lupta impotriva acestei epidemii, relateaza Agentia France Presse.

Este vorba de „primul studiu clinic al unui vaccin impotriva Zika”, a subliniat universitatea din Quebec.

In prezent nu exista niciun tratament impotriva Zika, iar testele impotriva acestui virus nu au fost realizate decat pe soareci.

Intr-un comunicat al Centrul de cercetare si infectiologie de la Universitatea Laval (CRI) , directorul de cercetari, Sylvie Trottier si echipa sa au precizat „vor incepe in urmatoarele zile un vast studiu clinic pentru a testa un nou vaccin impotriva virusului Zika”.

La acest studiu clinic vor participa si alte doua centre de cercetari americane. „Suntem prima echipa din lume care a trecut toate etapele regulamentare si care obtine autorizatia Agentiei americane a medicamentelor (FDA) si a Ministerului canadian al Sanatatii pentru dezvoltarea acestui vaccin”, a dezvaluit Gary Kobinger, directorul CRI, conform AFP si Agerpres.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) la acest moment, peste zece grupuri farmaceutice din toata lumea lucreaza la un vaccin anti-Zika.

Conform specialisrilor in sanatate publica, este asteptata o propagare „exploziva” a virusului Zika in America de Sud si de Nord.

Pana acum, au fost confirmate de catre Ministerul Sanatatii doua cazuri la doi cetateni romani infectati cu acest virus.
 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.