Scaderea numarului copiilor vaccinati in Romania este ingrijoratoare

imunizare prin vaccinareReducerea procentului de vaccinare atat in randul adultilor cat mai ales in randul copiilor din Romania este un motiv de ingrijorare la nivelul sanatatii publice. Un studiu mentionat de reprezentantii Asociatiei Pro Imunizare precizeaza ca, desi romanii se tem de afectiuni, nu considera vaccinarea o prioritate si o solutie principala.

Preventia nu este o atitudine constanta a romanilor

Chiar daca romanii sunt informati despre importanta preventiei anumitor afectiuni prin vaccinare, dar si a consecintelor nevaccinarii, datele arata ca romanii nu aleg ca prima solutie in sanatatea proprie si a familiei preventia.

“Un studiu recent a ajuns la concluzia ca romanilor le este teama ca se vor imbolnavi atat ei cat si membrii familiilor lor, insa, chiar si asa, preventia nu se regaseste intre atitudinile lor constante. Exceptie fac doar parintii, care isi duc copiii la medic”, a precizat dr. Oana Falup Pecurariu, Presedintele Asociatiei Pro Imunizare (API).

Romanii au tendinta de a se trata fara recomandarea medicului

Dr. Oana Falup Pecurariu a mai adaugat ca exista in randul romanilor tendinta de automedicatie, si anume de tratare a simptomelor fara consultul anterior al medicului.

Boli severe pot fi prevenite prin vaccinare

Presedintele API a atras atentia asupra bolilor care ar putea fi prevenite daca s-ar alege ca solutie vaccinarea, boli precum rotavirus, gripa, pneumonie.

In acelasi timp, un studiu intreprins de Universitatea Pittsburgh (SUA) a analizat rata de succes a programelor de vaccinare , cercetatorii ajungand la concluzia ca prin vaccinare au fost prevenite aproximativ 100.000 milioane de cazuri de imbolnaviri cu boli contagioase.

Cercetatorii au analizat datele statistice referitoare la sapte boli: rujeola, rubeola, poliomielita, hepatita A, oreion, tuse convulsiva si difterie.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.