Sase romani morti de gripa. Numarul imbolnavirile este in crestere

Sase oameni au murit in Romania, inclusiv un copil de un an, din cauza aceluiasi virus gripal care in Franta a facut deja 52 de victime.

Medicii din Romania au confirmat tulpina H3N2 in peste 170 de cazuri, cele mai multe in Capitala. Acest virus face deja ravagii in Europa, iar Franta si Spania au declarat epidemie de gripa.

Cu virusul  H3N2 s-au conformat deja 86 de imbolnaviri in Bucuresti. Urmeaza judetul Iasi cu 27 si judetul Olt cu 17 imbolnaviri.

Printre cei care au murit este si un copil de aproximativ un an. Nici una dintre cele sase peroane care au decedat nu fusese insa vaccinata cu serul antigripal.

Inceputul de an a adus o explozie a cazurilor de gripa, pneumonii si infectii respiratorii. Sunt aproape 88.300 de cazuri de imbolnaviri, cu peste o treime mai multe fata de sfarsitul anului trecut. Printre acestea – 15 cazuri de infectii respiratorii acute severe si 352 cazuri de gripa.

„In momentul de fata nu se poate vorbi despre o epidemie, dar numarul de cazuri este in crestere. Asa ca este posibil ca in urmatoarele doua trei saptamani sa ajungem la un numar atat de mare incat sa putem vorbi de epidemie. Este un virus care este cuprins in vaccinul antigripal, dar anul acesta el circula cu precadere”, a declarat Catalin Apostolescu, medic infectionist, potrivit Digi24.

Toti cei sase pacienti care au murit de gripa in Romania, in acest sezon, nu erau nevaccinati.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.