Saptamana Mondiala a Imunizarii | Importanta vaccinarii antigripale in contextul pandemiei Covid-19

Legea vaccinarii este absolut necesara, a declarat presedintele Sociatatii Romane de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila. In context, el a subliniat importanta vaccinarii antigripale, mai ales pentru persoanele in varsta si pentru cei care au boli cronice.

„In perioada toamnei vom co-exista cu doua virusuri care produc infectii respiratorii serioase. Este vorba despre noul coronavirus, care va continua sa circule si in toamna; este vorba despre virusurile gripale. Ambele tipuri de virus se transmit exact pe aceeasi cale, produc infectii pulmonare, iar masurile de preventie generala sunt simetrice. Practic, igiena tusei, spalatul pe maini, utilizarea unei masti previn atat gripa, cat si infectia cu noul coronavirus. In plus, la gripa, avem un vaccin care poate sa previna boala la o proportie mare dintre cei vaccinati si care este recomandat sa fie administrat, pentru ca o infectie simultana atat cu noul coronavirus, cat si cu unul dintre virusurile gripale reprezinta o provocare, mai ales pentru o persoana varstnica sau care are boli cronice, si atunci vaccinarea antigripala este cu atat mai mult recomandata, pentru ca practic elimina una dintre cele doua amenintari”, a spus declarat prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrovit Agerpres.

In ultima saptamana a lunii aprilie (24-30 aprilie), se marcheaza Saptamana Mondiala a Imunizarii in scopul promovarii vaccinurilor la scara larga, pentru a proteja populatia de toate varstele impotriva bolilor transmisibile.

Etichete: vaccinarea antigripala, saptamana mondiala a imunizarii, vaccinare persoanele in varsta, vaccinare bolnavi cronici, alexandru rafila

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.