Saptamana Internationala a Vaccinarii s-a incheiat cu o conferinta de presa la Iasi

Complicatii in cazul bolnavilor de varicelaActivitatile din cadrul campaniei nationale organizate in Saptamana Internationala a Vaccinarii de catre Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) s-au incheiat in 30 aprilie 2014 cu o conferinta de presa la Iasi. La eveniment au participat specialisti in vaccinologie care au precizat inca o data importanta transmiterii catre pacienti a informatiilor corecte despre vaccinare.

Specialisti prezenti la eveniment

La conferinta de presa de la Iasi au participat prof. dr. Doina Azoicai, membru –Comitetul National de Vaccinologie, dr. Cristina Barbu, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Deleanu, preedinte SNMF Iai i membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, prof. dr. Carmen Dorobat, manager – Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sfanta Parascheva” Iai, prof. dr. Evelina Moraru, medic pediatru -Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iai, dr. Dana tefana Popescu, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF.

Mesajele eronate despre vaccinare trebuie combatute 

In cadrul conferintei de presa de la Iasi, specialistii prezenti au insistat asupra nevoii de schimbare a atitudinii de refuz a pacientilor in fata vaccinarii.

Acestia au explicat ca doar o informare corecta despre vaccinare poate sa determine o constientizare a importantei preventiei prin vaccinare in randul populatiei.

Conferinta de presa de la Iasi a fost precedata de dezbateri organizate la Cluj, Targu Mures, Arad si Bucuresti.

In toate activitatile organizate, s-a pus accentul pe mesajul central al acestei campanii, “Fii Sanatos! Fii Responsabil! Vaccineaza-te!”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.