Saptamana Internationala a Vaccinarii – 24 – 30 aprilie 2014

poza bebe la medic

Vaccinarea previne intre 2 si 3 milioane de decese in fiecare an. In lipsa vaccinarii, eradicarea globala a variolei, eliminarea poliomielitei si rujeolei din multe parti ale lumii ar fi fost imposibila. Lipsa informatiilor validate cu privire la vaccinare este principalul motiv pentru care unii adulti aleg sa nu se vaccineze sau sa nu-si vaccineze copii.

Saptamana Internationala a Vaccinarii se desfasoara in perioada 24 – 30 aprilie 2014 cu mesajul “Fii Sanatos! Fii responsabil! Vaccineaza-te!”. O initiativa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Saptamana Internationala a Vaccinarii va fi marcata in Romania pentru sapte zile de activitati de promovare a vaccinului, dezbateri publice si conferinte de presa. Campania dn acest an este organizata de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Oameni si companii.

Fii sanatos! Fii responsabil! Vaccineaza-te!

In Campania din acest an sunt implicati membri ai Grupului de Vaccinologie, reprezentanti ai Comitetului National de Vaccinologie, precum si autoritati si specialisti in domeniu.

Conferinta, Bucuresti – 28 aprilie 2014

La discutiile din Bucuresti (28 aprilie, ora 10.00, Hotel Novotel), participa numerosi specialisti si lideri de opinie, printre care se numara dr. Laszlo Attila, membru – Comisia de Sanatate din Senat, Ion Luchian, presedinte – Comisia pentru sanatate publica din Senatul Romaniei, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, presedinte – Comitetul National de Vaccinologie, conf. dr. Alexandru Rafila, vicepresedinte – Comitetul National de Vaccinologie, dr. Victor Olsavszky, seful Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Romania, dr. Dumitra Gindrovel, coordonator – Grupul de Vaccinologie al SNMF, prof. dr. Doina Plesca, membru – Comitetul National de Vaccinologie si dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte – SNMF, membru Comitetul National de Vaccinologie si Grupul de Vaccinologie al SNMF. Dezbaterile vor fi urmate de o conferinta de presa.

Conferinta de presa, Cluj – 24 aprilie 2014

La Cluj (24 aprilie, ora 11.00, sediul Directiei de Sanatate Publica ), printre cei care au confirmat participarea se numara: prof. dr Ioan Stelian Bocsan, seful catedrei de Epidemiologie si Asistenta Primara a Starii de Sanatate – UMF „Iuliu Hatieganu”, dr. Dorina Duma, director – Directia de Sanatate Publica Cluj, dr. Mihai Moisescu-Goia, director – Directia de Sanatate Publica Cluj, dr. Muresan Ioan, membru al grupului de Vaccinologie al SNMF Cluj, dr. Emiliana Costiug, membru – Grupul de Vaccinologie al SNMF Cluj.

Conferinta de presa, Targu Mures – 25 aprilie 2014

La conferinta de presa de la Targu Mures (25 aprilie 2014, ora 12.00, Hotel Privo), unde invitati sunt: prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, presedinte – Comitetul National de Vaccinologie, dr. Remus Sipos, vicepresedinte SNMF, Presedinte – Asociatia Medicilor de Familie Mures, prof. dr. Carmen Dorobat, manager – Spitalul Clinic de Boli Infectoase “Sfanta Parascheva” Iasi.

Conferinta de presa, Arad – 29 aprilie 2014

La conferinta de presa care va avea loc la Arad ( 29 aprilie 2014, ora 13.00, Restaurantul Milenium) vor fi prezenti: dr. Anca Matusz, medic de familie Timisoara, doctor in stiinte medicale, reprezentant EGPRN Romania; dr. Dana Negru, Medic primar – Directia de Sanatate Publica a Judetului Arad; Dr. Laura Nicolescu, medic primar, Director – Directia de Sanatate Publica a Judetului Arad; dr. Dumitra Gindrovel, coordonator – Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Calin Ardelean, medic primar epidemiologie, dr. Darabantiu Adrian, Medic de familie, Presedinte – Societatea Medicilor de Familie Arad.

Conferinta de presa, Iasi – 30 aprilie 2014

La conferinta de presa de la Iasi vor fi prezenti invitati de seama care vor oferi informatii despre saptamana vaccinarii: prof. dr. Doina Azoicai, Membru – Comitetul National de Vaccinologie, prof. dr. Carmen Dorobat, Manager – Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi, dr. Anca Deleanu, presedinte – SMF Iasi, membru al Grupului de Vaccinologie, dr. Cristina Barbu, membru – Grupul de Vaccinologie, dr. Dana Stefana Popescu, membru – Grupul de Vaccinologie, dr. Evelina Moraru, medic pediatru – Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

4 de intrebari si raspunsuri

 • Andreea P spune:

  Buna ziua, as dori si eu, daca aveti, o explicatie a infectarii cu rubeola a unui copil de 8 luni care nu este in colectivitate si a carei familie si persoane de contact NU au avut rubeola in anul acela. Mama fetitei are anticorpii si sora fetitei a avut boala in urma cu 2 ani, la aprox 9 luni dupa vaccinul ROR, prima doza.

  • dr Muresan ioan spune:

   Rubeola este o boala cu poarta de intrare respiratorie.A putut contacta boala de la orice persoana din jur.
   Sigur a fost rubeola?Sunt viroze cu eruptie asemanatoare rubeloei.
   Daca s-au facut atunci si anticorpii IgM ,atunci dg este mai exact.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.