Saptamana Europeana a Vaccinarii: Sa ne protejam impreuna, vaccinurile sunt benefice


Tema din acest an a Saptamanii Europene a Vaccinarii este: „Sa ne protejam impreuna, Vaccinurile sunt benefice”.

In contextul in care, in Romania, rata de vaccinare a scazut dramatic in ultimii ani, Saptamana Europeana a Vaccinarii reprezinta un eveniment pe care ministrul Sanatatii doreste sa il marcheze printr-un mesaj de sustinere ferma a vaccinarii.

„Legea vaccinarii trebuie sa reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor nostri. Decizia parintilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie sa fie luata in urma informarii, in mod responsabil. Sa nu uitam ca prin vaccinare au fost eradicate multe boli si datorita vaccinurilor astazi nu mai avem poliomielita sau alte afectiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii. Cred ca nu s-au facut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge parintii sa se informeze despre beneficiile vaccinarii. Pana la aparitia unui cadru legal, intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila.”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana saptamana trecuta este 12 368, din care 49 de decese.

In prezent, la nivel national, se inregistreaza o scadere dramatica a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse in cadrul Calendarului National de Vaccinare, care se situeaza sub limita de 95 % recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, mai scrie in comunicat.

Astfel, vaccinarea in Romania a scazut constant de la an la an la toate vaccinurile incluse in Programul National de Vaccinare.

La nivelul anului 2016 pentru copiii in varsta de 18 luni, acoperirea vaccinala la nivel national si pe tipuri de vaccinuri a inregistrat valori de 95,4% pentru BCG, 87,8% pentru HepB, 68,1% pentru DTP, HiB si VPI, si respectiv 76,8% pentru ROR.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.