Saptamana Europeana a Vaccinarii 2016

vaccinareSaptamana Europeana a Vaccinarii 2016 se marcheaza in perioada 24-30  aprilie.
Saptamana Europeana a Vaccinarii este o initiativa regionala condusa si coordonata de Biroul Regional pentru Europa al OMS si implementata de Statele Membre ale Regiunii europene.

Campania din anul 2016 subliniaza necesitatea imunizarii pe tot parcursul vietii si cauta sa atraga atentia lumii fata de importanta critica a abordarii persoanelor vulnerabile, mai ales a celor care traiesc in situatii de conflict sau se afla in situatii de urgenta.

In perioada 24-30 aprilie, in tara noastra, sub sloganul „Prevenire. Protectie. Imunizare.”, se vor derula activitati de informare si implicare a publicului tinta si de abordare a provocarilor legate de vaccinare, precum si organizarea de puncte si sesiuni de vaccinare accesibile comunitatilor identificate cu risc.

Tema campaniei este: „Remedierea lacunelor de vaccinare”, scopul fiind cresterea acoperirii vaccinale prin atragerea atentiei si prin cresterea gradului de constientizare asupra importantei imunizarii, cu un accent special pe grupurile vulnerabile.

Gratie programelor de imunizare puternice, cele 53 de State Membre din Regiunea uropeana a OMS sunt mai aproape ca oricand de a elimina la nivel regional rujeola si rubeola. S-au facut progrese enorme in vederea atingerii acestui obiectiv, dar sunt necesare o constientizare mai intensa si un angajament solid pentru a remedia lacunele ramase in imunizare si pentru a preveni viitoarele focare de boala.

Vaccinarea salveaza milioane de vieti in fiecare an si acest succes al sanatatii publice trebuie sustinut.

In concordanta cu tema globala – Remedierea lacunelor de vaccinare – Saptamana Europeana a Vaccinarii din anul 2016 va impulsiona imbunatatirea nivelului de cunostinte privind statutul rujeolei si rubeolei in Regiunea Europeana si va stimula actiuni necesare in toate tarile pentru a se asigura o protectie echitabila a intregii populatii fata de aceste boli. Reaparitia rujeolei si rubeolei va ramane o amenintare constanta,oriunde persista lacunele de imunizare.

In Romania, Campania pentru celebrarea Saptamanii Europene a Vaccinarii este coordonata de Ministerul Sanatatii prin Institutul National de Sanatate Publica.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile asigura coordonarea tehnica a Programului National de Imunizari si evalueaza realizarile privind acoperirea vaccinala pentru toate vaccinurile si grupele de varsta prevazute in calendarul national de vaccinare.

Sursa: DSP Bucuresti

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.