S-a demarat o noua procedura pentru achizitionarea vaccinului hexavalent

Florian Bodog, Ministrul Sanatatii, a anuntat ca a fost demarata o noua procedura pentru achizitionarea vaccinului hexavalent. Dozele ar urma sa ajunga pe piata in luna martie.

„In legatura cu vaccinurile, suntem in procedura de semnare, noi am primit ieri fila de buget. Deci este procedura de semnare pentru vaccinul tetravalent, iar pentru vaccinul hexavalent nu am primit aviz de control financiar preventiv, pentru ca procedura a fost incorect efectuata, motiv pentru care am demarat in cursul zilei de astazi o noua procedura scurta pentru a achizitiona vaccinul hexavalent. In continuare, suntem in cautare de solutii pentru vaccinul pentru hepatita B”, a declarat Ministrul Florian Bodog, citat de Agerpres.

Intrebat cat va mai dura pana va ajunge vaccinul hexavalent in cabinetele medicilor, potrivit sursei mentionate, ministrul a raspuns:

„Am avut intalniri atat cu specialistii din Ministerul Sanatatii, cat si cu firma producatoare si in luna martie vaccinul va fi pe piata, distribuit in toate directiile de sanatate publica”.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.