Rujeola: Peste 800 de cazuri la Satu Mare

Peste 800 de cazuri de rujeola au fost inregistrate in acest an in judetul Satu Mare, in general la copii nevaccinati, potrivit conducerii DSP din acest judet.

„Incepand cu ianuarie 2017, in judetul Satu Mare s-au inregistrat pana in prezent un numar de 802 cazuri de rujeola. Avem o crestere mai mare in martie, aprilie si mai, perioada in care sunt mai frecvente imbolnavirile prin afectiuni la nivelul tractului superior, asa numitele viroze, sau raceli si o prevalenta mare observam in mediul rural. Cu majoritate covarsitoare, rujeola a afectat copii nevaccinati datorita lipsei de educatie si responsabilitate a parintilor care provin din comunitati cu statut economico-social precar. S-au inregistrat imbolnaviri de rujeola la grupa sub un an, la copiii care nu au fost cuprinsi inca in cartagrafiile de eligibilitate la vaccinare cu ROR, intrucat varsta optima este de 12 luni. Acesti copii au fost afectati prin convietuire sau vecinatate cu cazurile de rujeola inregistrata la fratii mai mari nevaccinati”, a declarat Macrina Mihai, sef DSP Satu Mare, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea a spus ca au fost inregistrate astfel de situatii si la populatia de peste 15 ani, dar si un caz de deces.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.