Rujeola la Botosani. Ce sfaturi dau medicii

In ultima saptamana a fost confirmat un caz de rujeola la Botosani, potrivit unui comunicat de presa al Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Alte doua persoane suspectate ca ar fi contactat rujeola, in saptamana 4-8 decembrie, sunt in investigare.

Reprezentantii DSP le recomanda parintilor sa se prezinte la medicul de familie pentru a administra copiilor vaccinul antirujeolic avand in vedere evolutia recenta a cazurilor de rujeola din tara si mai ales din zona Moldovei.

„Sezonul rece predispune copiii la infectii respiratorii acute si, in acest caz, lipsa de imunizare antirujeolica la copiii nevaccinati favorizeaza contactarea bolii, care poate fi prevenita doar prin vaccinare. Luand in considerare perioada sarbatorilor, in care populatia migreaza inspre sau dinspre alte judete, toti copiii care au varsta de vaccinare implinita, respectiv noua luni, sunt asteptati la medicul de familie pentru vaccinare”, mai scrie in comunicatul DSP Botosani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.