Rujeola din Romania si Europa

Rujeola da de cap si autoritatilor sanitare din Ungaria. In sectiile de urgenta ale Spitalului din Makó a fost instituita carantina si a fost interzis accesul vizitatorilor, dupa ce 10 angajati ai institutiei medicale s-au imbolnavit de pojar.

In Ungaria, 98% dintre copii sunt vaccinati impotriva rujeolei si, ca urmare, in ultimii 15 ani nu s-a inregistrat nici un caz de imbolnavire care sa provina din interiorul tarii, realateaza Radio Romania Constanta

In aceasta situatie se pune problema daca nu cumva boala se raspandeste din Romania, pentru ca si in alte regiuni ale Europei au aparut cazuri de rujeola.

La sfarsitul  lunii trecute, in jumatatea de sud a Belgiei au fost confirmate 70 de cazuri de rujeola, indicandu-se ca sursa initiala de imbolnavire o persoana a care s-a intors din Romania, mai relateaza sursa citata.

La noi in tara au fost confirmate peste 3.100 de cazuri de rujeola, 16 dintre acestea soldandu-se cu decese, din cauza complicatiilor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.