Rujeola: Carantina la Spitalul de Boli Infectioase Craiova

La Spitalul de Boli Infectioase Craiova s-a instituit carantina dupa o explozie a numarului de cazuri de imbolnaviri cu rujeola.
Pana acum, medicii de la Directia de Sanatate Publica au confirmat 47 de cazuri noi, toti copii de 2-3 ani.

Informatia apare dupa ce tot marti au mai fost confirmate alte doua decese provocate de complicatiile bolii – o tanara de 17 ani din Timis si o fetita de doi ani, din Dolj, scrie Digi24.

La Spitalul nr. 3 de Boli Infectioase din Craiova a fost instituita carantina din cauza numarului mare de cazuri de rujeola. Din 47 de pacienti internati, numai unul a primit o singura doza de vaccin, restul sunt nevaccinati. Nu este permis accentul strainilor in cadrul unitatii medicale, iar cadrele medicale trec si ele printr-un triaj epidemiologic, mai scrie sursa citata anterior.

Potrivit News.ro, consilierul ministrului Sanatatii, care este şi presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, declara ca epidemia de rujeola care dureaza este consecinta scaderii succesive a ratei vaccinării de la 94 la sută (doza I) si 93 la suta (doza II) in 2001, la 86 la suta – doza I, respectiv 67 la suta – doza II in 2015.

Epidemia de rujeola trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati, parinti, a adaugat Rafila. Pana acum, au fost inregistrate 21 de decese cauzate de rujeola.

Acoperirea cu vaccin ROR (contra rujeolei, oreionului si rubeolei, n.r.) – doza I, pentru copiii cu varstă de doi ani era de 94,7 la suta în 2011 şi 95,1 la suta in 2012.Numarul cazurilor de rujeolă din epidemia 2016-2017 a ajuns la 4.070, a mai precizat presedintele Societăţii Romane de Microbiologie, conform surselor mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.