Rujeola a inregistrat in 2014 cele mai multe cazuri din ultimii 20 de ani

poza copil bolnavIncidenta cazurilor de rujeola a atins cea mai mare cota din ultimii 20 de ani in Uniunea Europeana, conform cifrelor emise de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). In perioada 1 ianuarie – 23 mai 2014 au fost inregistrate 288 de cazuri de rujeola, fiind cel mai mare numar inregistrat in aceasta perioada din 1994.

Cauza principala: scaderea ratei de vaccinare in rujeola

“Actuala crestere a cazurilor de rujeola are la baza persoane care nu s-au vaccinat, care au calatorit in alte tari si au adus virusul la intoarcerea in Uniunea Europeana, unde l-au propagat in comunitati unde multe persoane nu erau vaccinate”, a precizat Anne Schuchat, director al Centrului National de Imunizari si Boli Respiratorii al CDC, citata de elmundo.es.

Persoanele care au calatorit: principala sursa de transmitere a virusului

Reprezentantii CDC au precizat ca foarte multe cazuri de rujeola au aparut dupa ce persoane din UE au calatorit in Filipine de unde au luat virusul.

90% din cazurile de rujeola in UE aparute la persoane care nu s-au vaccinat

Specialistii CDC au atras atentia ca 90% dintre cazurile de rujeola au fost inregistrate la persoanele care nu s-au vaccinat.

Numarul mare de cazuri a pus in alerta autoritatile avand in vedere ca in fiecare an rujeola cauzeaza 122.000 de decese la nivel mondial.

Specialistii CDC le recomanda pacientilor sa se adreseze medicului pentru a se informa despre riscurile in rujeola si despre importanta vaccinarii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.