Recuperarea vaccinarii impotriva hepatitei B se va face la medicul de familie

auz-nou-nascutParintii ai carui copii nu au fost vaccinati impotriva hepatitei B in maternitate pot sa se adreseze medicului de familie pentru recuperarea vaccinarii. Ministerul Sanatatii a anuntat ca recuperarea vaccinarii va incepe in perioada urmatoare de vreme ce institutia a achizitionat primele 50.000 de doze de vaccin antihepatic din cele 200.000 necesare in acest an.

Nou-nascutii vor fi vaccinati impotriva hepatitei B in maternitati

Noile doze de vaccin antihepatic achizionate vor fi folosite pentru recuperarea vaccinarii in cazul bebelusilor care nu au fost imunizati la timp.

In acelasi timp, vor fi imunizati conform calendarului vaccinarii si nou-nascutii in maternitati.

Parintii se pot informa la medicul de familie cand pot sa-si vaccineze copiii impotriva hepatitei B.

Vaccinul impotriva hepatitei B a lipsit din maternitati aceasta vara

Vara aceasta mai multe maternitati din Romania s-au confruntat cu lipsa vaccinurilor impotriva hepatitei B si a tuberculozei.

Sute de bebelusi au fost luati din maternitati fara sa fi primit vaccinul antihepatic sau impotriva tuberculozei.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.