Recomandare de vaccinare anti-Covid in cazul pacientului diabetic

Pacientii cu diabet sunt extrem de vulnerabili la infectia cu SARS-CoV-2, astfel ca medicii romani ii indeamna sa se vaccineze anti-Covid.

“Diabetul zaharat afecteaza toate organele si sistemele organismului nostru. Exista o relatie directa intre diabet si bolile cardiovasculare, intre diabet si boala renala, intre diabet si bolile de ficat. Practic, diabetul reprezinta placa turnanta pentru toate aceste afectiuni cronice si faptul ca peste 30% dintre persoanele decedate au avut si diabet zaharat spune un lucru cat se poate de important: pacientul diabetic este extrem de vulnerabil, nu doar pentru infectia cu SARS-CoV-2. Recomandarea este foarte clara, de vaccinare in cazul pacientului diabetic.”, a transmis medicul militar Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV).

De altfel, unele studii realizate in Marea Britanie au aratat ca pacientii cu diabet beneficiaza foarte mult de pe urma vaccinarii impotriva COVID.

“Aproximativ 30% dintre persoanele voluntare incluse in studiile clinice care au evaluat siguranta si eficacitatea vaccinurilor impotriva COVID-19 au fost persoane cu diabet zaharat. Aceste studii au confirmat ca nu exista diferente de eficacitate la persoanele cu diabet spre deosebire de persoanele care nu au afectiuni cronice asociate”, a mai precizat presedintele CNCAV.

Etichete: riscuri diabet, vaccinare anti-covid diabet, eficienta vaccin anti-Covid bolnav diabet

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Iuliana Bodnarescu spune:

    Buna ziua ,va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema ,am fost vaccinata cu doua doze in luna mai 2021 ,In luna octombrie as fi vrut sa fac doza 3 , deoarece am diabet zaharat si varsta de 65 de ani , dar am facut covid , forma medie . Intrebarea mea ar fi daca mai este necesar sa fac doza 3 si daca da , dupa cat timp dupa boala sau sunt suficient de protejata de imunizarea mixta (vaccin + boala dupa sase luni ). Este util sa fac dozajul de anticorpi inainte de vaccin ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.