Rata de vaccinare in Tandarei a crescut la peste 62% dupa campania derulata de Ministerul Sanatatii

Rata de vaccinare in localitateaTandarei (Ialomita) a crescut la peste 62% in urma campaniei de informare si vaccinare derulate de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu UNICEF si OMS in perioada 7 – 10 mai, informeaza Ministerul Sanatatii.

„In aceasta perioada, la sediul Primariei din Tandarei a functionat un centru de informare si vaccinare. Au fost organizate zilnic informari despre vaccinare in cadrul carora specialisti in promovarea sanatatii au informat parintii despre beneficiile vaccinarii si au raspuns la intrebarile si nelamuririle parintilor legate de vaccinare. In urma acestor informari, la centrul de vaccinare s-au prezentat, in perioada 7 – 10 mai, un numar de 169 de copii, dintre care 142 au fost vaccinati si alti 27 au avut contraindicatie temporara de vaccinare. Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care au fost vaccinati copiii, conform calendarului national de vaccinare, astfel: 127 de vaccinuri ROR, 11 vaccinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice si 86 de doze de vaccin tetravalent”, potrivit comunicatului MS.

Conform sursei citate, in cadrul acestei campanii door-to-door a fost stabilit numarul copiilor existenti in localitate, care a relevat o diferenta considerabila fata de catagrafierea realizata in baza evidentelor copiilor inscrisi la medicii de familie.

„Am demarat anul trecut aceste campanii impreuna cu UNICEF si OMS, ocazie cu care am fost in mai multe comunitati vulnerabile care aveau o rata scazuta de vaccinare. Sunt zone sarace, cu oameni simpli si frumosi pe care avem datoria sa incercam sa-i educam, pentru ca educatia poate sa ii schimbe. Dupa derularea campanilor de anul trecut, s-a inregistrat o scadere a cazurilor de rujeola, de aceea am decis sa continuam. Am cerut si directiilor de sanatate publica sa replice acest tip de campanie cu sprijinul autoritatilor locale, astfel incat sa intervenim in cat mai multe comunitati care au nevoie de sprijin pentru a intelege necesitatea vaccinarii in beneficiul copiilor lor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit comunicatului.

Numarul mic de copii aflati in localitate in perioada derularii campaniei este determinat de faptul ca foarte multi locuitori ai caror copii se afla in evidentele medicilor de familie sunt plecati la munca in strainatate impreuna cu copiii.

Etichete: vaccinare, campanie de vaccinare, beneficii vaccinare, recuperere vaccinare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.