Rata de vaccinare a scazut sub 30% in cazul grupurilor defavorizate

deficiente-de-auzDin cei 1703 copii adusi de parinti la unul din centrele europene ale organizatiei non-guvernamentale Medici ai Lumii, doar 1 din 2 copii au fost vaccinati in 2013 impotriva  unor boli prevenibile prin vaccinare precum tetanos, hepatita B, tuse convulsiva, conform Raportului “Accesul la sanatate a persoanelor aflate in situatii majore de precaritate intr-o Europa in criza sociala”.

Doar 1 din 2 copii din familiile defavorizate sunt vaccinati in Europa

Cazul copiilor proveniti din familii defavorizate este ingrijoratoare in Europa, statisticile aratand ca rata vaccinarii in cazul acestor copii a scazut sub 30%, conform elpais.es.

Studiul publicat de organizatia Medici ai Lumii a avut in vedere 16.881 pacienti din tari europene, Belgia, Elvetia, Germania, Grecia, Spania, Franta, Marea Britanie.

Studiul a atras atentia nu doar asupra scaderii ratei de vaccinare a copiilor, ci si asupra ratei mici de accesare a serviciilor medicale a femeilor insarcinate.

70% dintre copii au fost vaccinati in sistemul medical privat

Intr-o tara precum Grecia, unde persoanele defavorizate nu mai pot accesa gratuit servicii medicale de preventie in sistemul public, rata vaccinarii este in scadere deoarece parintii nu-si permit sa vaccineze copiii in sistemul privat.

Cu toate acestea in Grecia, in 2013, aproximativ 70% dintre copii au fost vaccinati de pediatri din sistemul privat, ceea ce presupune costuri majore pentru parintii care nu au asigurare medicala si sunt someri.

In 2013, personalul medical din cadrul organizatiei Medici ai Lumii a vaccinat in Grecia aproximativ 9000 de copii in unitati medicale mobile.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.