Prof.dr. Adrian Streinu – Cercel – Vaccinarea este cea mai buna metoda de preventie care exista

campanie-copii-epilepsiePentru a marca Saptamana Internationala a Vaccinarii, specialisti in domeniu atrag atentia asupra importantei vaccinarii ca metoda eficienta de preventie impotriva unor boli cu risc major. Victor Olsavsky, reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania atrage atentia asupra numarului extrem de mare de decese care au fost prevenite prin vaccinare. Astfel, daca in 1980 au fost inregistrate 2,6 milioane de decese din cauza rujeolei, in 2012 numarul acestora a fost redus la 122.000.

Dr. Rodica Tanasescu: Vaccinarea salveaza milioane de vieti

Dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) explica faptul ca vaccinarea si informarea pacientilor despre vaccinare este un drept si o responsabilitate a tuturor.

“Sanatatea pacientilor nostri este rostul existentei profesiei noastre. De aceea ne informam pacientii despre adevarurile legate de vaccinare. Vacinarea salveaza milioane de vieti in fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate si un drept al fiecaruia dintre noi”, a precizat dr. Rodica Tanasescu.

Prof.dr. Adrian Streinu – Cercel – Vaccinarea, desi se refera la copii, nu este o joaca de copii

Prof.dr. Adrian Streinu – Cercel a atras atentia asupra riscului major al unor boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

“Este de preferat ca toata lumea sa inteleaga ca aceste vaccinuri sunt cat se poate de sigure, genereaza protectia copilului impotriva diferitelor imbolnaviri care, din pacate, pot fi chiar mortale”.

Victor Olsavszky: Spunem da vietii, spunem da vaccinarii

Activitatile la nivel national de informare asupra vaccinarii sunt organizate de Societatea Nationala de Medicina Familiei sub egida OMS.

“Organizatia Mondiala a Sanatatii reaminteste tuturor importanta vaccinarilor. Spunem da vietii, spunem da vaccinarii. Vaccinand prevenim”, a precizat Victor Olsavszky, reprezentant OMS in Romania.

Pentru a va informa despre vaccinare de la cei mai importanti specialisti in domeniu, click aici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.