Primul vaccin impotriva Ebola nu a dat reactii negative

ebolaCea mai temuta boala infectioasa a momentului, Ebola, ar putea avea leac, in sfarsit.

La inceputul lunii septembrie, in Statele Unite ale Americii au inceput primele teste ale unui vaccin pe un grup de voluntari, iar pana acum lucrurile par sa mearga in directia buna.

„Pană in prezent nu exista niciun semn care sa indice reacții grave”, a declarat marți dr.Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infecțioase, citat de AFP.

Vaccinul a fost dezvoltat de un laborator britanic impreuna cu Institutul National American pentru Sanatate, iar in prima faza a dat rezultate foarte bune pe maimute.

In prezent, reactiile acestuia se studiaza pe un esantion de zece persoane. Administrarea a inceput in data de 2 septembrie, iar in urmatoarele zile, alte zece persoane vor primi acest vaccin.

Rezultatele testelor vor putea fi facute publice la sfarsitul acestui an.

Si, acesta nu este singurul studiu care se face pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva Ebola.

In paralel, cercetătorii de la Oxford, Marea Britanie, vor efectua un test clinic asupra aceluiași vaccin pe un grup de 60 de voluntari.

Lupta impotriva Ebola, „o enorma provocare financiara”

Organizatia Natiunilor Unite a cerut saptamana aceasta la Geneva aproape un miliard de dolari pentru a lupta impotriva Ebola in Africa de Vest.

Conform Agerpres, aceasta solicitare a fost catalogata drept  ” o enorma provocare financiara” de catre Valerie Amos, șeful operațiunilor umanitare ale ONU.

Estimarile oficiale arata ca circa 22,3 milioane de persoane traiesc in regiuni in care virusul a fost semnalat, oameni care au nevoie de ajutor.

Consiliul de Securitate al ONU va ține joi, 18 septemebrie, o reuniune de urgenta.

Pana acum, aceasta cumplita maladie a ucis peste 2.400 de persoane in Guineea, Liberia si Sierra Leone.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.