Primul deces cauzat de gripa din acest sezon

Un barbat de 54 de ani din Dambovita, diagnosticat cu gripa si internat la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste a murit, potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dambovita.

Conform medicilor, pacientul avea conditii medicale preexistente si era nevaccinat antigripal.

„Reamintim populatiei sa respecte regulile de igiena personala si colectiva, sa evite locurile cu aglomeratie umana, iar la primele semne de boala sa se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corecta a tratamentului. Insistam asupra vaccinarii antigripale, care este singura metoda eficienta de a preveni imbolnavirea prin gripa”, mai transmit reprezentantii DSP Dambovita in comunicatul citat.

Acesta este primul caz de deces provocat de gripa in acest sezon rece. El a fost infectat cu virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09′.

Etichete: deces gripa, diagnostic gripa, vaccinare antigripala, vaccin gripal, complicatii gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.