Presedintele CE: Copiii din Romania trebuie sa beneficieze de acelasi tip de acces la vaccinurile contra rujeolei

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a facut un apel pentru imunizarea copiilor contra rujeolei, in discursul despre Starea Uniunii.

Totul, in conditiile in care exista peste 10.000 de cazuri de infectare la nivelul Europei. Cea mai grava situatie, de departe, este in Romania, unde s-au inregistrat, pana acum, peste 9.000 de infectari si 34 de decese, relateaza Digi24.

„Copiii din Romania si Italia trebuie sa beneficieze de acelasi tip de acces la vaccinurile contra rujeolei, cum au toti copiii din Europa. Fara „daca”, fara „poate”. Iata de ce cooperam cu statele membre pentru a sprijini programele nationale de vaccinare”, a declarat Jean-Claude Juncker, presedintele CE, potrivit sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.