Pintea: Exista stocuri de vaccin antigripal

Ministrul Sanatatii a spus ca se va suplimenta numarul de doze de vaccin antigripal pentru populatia aflata la risc, iar dozele urmeaza sa ajunga in cel mai scurt timp in teritoriu. Despre vaccinul pentru restul populatiei, ea a precizat ca farmaciile trebuie sa se aprovizioneze.

„Ministerul Sanatatii va achizitiona un numar suplimentar de 25.000 de doze care vor fi distribuite saptamana viitoare DSP-urilor (n.r. – pentru persoanele la risc). (…) Vaccinurile (n.r. – pentru restul populatiei) pot fi achizitionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel si antiviralele. (…) Farmaciile sunt societati comerciale care trebuie sa se aprovizioneze si cred ca nu este o surpriza ca in fiecare iarna avem gripa. (…) Nu putem sa facem comenzi in locul farmaciilor si nici in locul spitalelor”, a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca ca, potrivit datelor pe care le are de la distribuitori, in Romania exista stocuri de vaccin antigripal.

„Am cerut date de la distribuitori – scris si din datele pe care distribuitorii le-au transmis exista (n.r. – vaccin). (…) Din datele pe care noi le-am solicitat la MS exista. (….) Avem 24.000 de doze pe stoc in acest moment”, a mai afirmat Pintea conform sursei citate.

Vezi diferentele intre GRIPA si RACEALA.

Informatii despre gripa si vaccinarea antigripala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.