Peste 70 de cazuri noi de rujeola in Bucuresti si in alte 12 judete

Cele mai recente informatii transmise de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutul National de Sanatate Publica, arata ca in perioada 18 – 22 martie, s-au inregistrat 71 de cazuri noi de rujeola.

Imbolnavirile s-au inregistrat in Bucuresti si in alte 12 judete ale tarii. Potrivit sursei citate, numarul total de cazuri confirmate si raportate pana la data de 22 martie, este de 16.211.

De cand s-a declarat epidemie de rujeola, in Romania, s-au inregistrat si 62 de decese.

Reamintim ca, potrivit medicilor, una din patru persoane cu rujeola are nevoie de spitalizare si pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortala.

Informatii despre rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, decese rujeola, vaccin rujeola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.