Peste 4.800 de doze de vaccine tetravalent la Mures

Dupa ce vaccinul tetravalent a lipsit luni bune din cabinetele medicilor de familile din Mures, la Directia de Sanatate Publica din acest judet vor ajunge zilele acestea 4.850 de doze de vaccin tetravalent.

„Vaccinul tetravalent, care se administreaza copiilor la varsta de 6 ani, urmeaza sa vina la Directia de Sanatate Publica Mures undeva pe astazi sau cel tarziu maine intr-un numar de 4.850 de doze, care conform ultimei catagrafii ar fi de ajuns pentru necesarul la nivel de judet. Vaccinul tetravalent lipseste din lunile aprilie – mai, dar, oricum, cu acest vaccin trei luni de zile de acum in colo suntem acoperiti cu aceasta cantitate.”, a declarat dr. Stelian Caraghiaur, purtator de cuvant al DSP Mures, citat de Radio Romania Tg. Mures.

Vaccinul se administreaza copiilor la implinirea varstei de sase ani si asigura protectie impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.